Mob: +385 98 915 8224

Tel: +385 33 782 773

Dravska 335, PITOMAČA

facebookemail

... Strojne glazure (strojni estrih)

Lasersko niveliranje površina

Prije izrade same glazure (estriha) zbog nesavršenosti betonske podloge, određivanja potrebnih debljina glazure (estriha) kao i međusobne prilagodbe gotovih podova u raznim prostorijama potrebno ja niveliranje prostora.

Postupak nivelacije vršimo najsuvremenijim laserskim uređajima renomiranih svjetskih proizvođača sa sposobnošću automatske samonivelacije uređaja čime je spriječena bilo kakva mogućnost pogreške.

Strojna izrada podnih glazura (estriha)

Nakon nivelacije prostora prelazi se na postavu toplotne i zvučne izolacije. Kao toplotno zvučni izolator koristimo ploče ekspandiranog polistirena poznatijeg pod nazivom stiropor kao i suvremenije i poboljšane materijale poput Termosielent folija i sl.
Kod postave termo-zvučne izolacije potrebno je zidove obložiti rubnim trakama čime u konačnici odvajamo podnu plohu od obodnih zidova i dobivamo efekt plivajućih podova.

Pripremu smjese glazure (estriha) vršimo specijalnim strojem koji omogućuje točnije doziranje pojedinih sastojaka te pravilnije miješanje same smjese. Transport smjese do prostora ugradnje vrši se stlačenim zrakom kroz gumene cijevi, što je jako praktično u slučaju rekonstrukcije jednog djela prostora, budući da se po ostalom (eventualno već uređenom) ne prenosi prljavština kao i pri radu na višim etažama ili nepristupačnim prostorima.
Finiširanje podloge vršimo električnim ili gletericama s benzinskim motorom poznatim još i pod nazivom „helikopter“.
Strojnom glazurom (estrihom) izrađenom na taj način postigli smo izravnavanje prethodne betonske površine, kvalitetnu toplotnu i zvučnu izolaciju kao i podnu površinu idealnu za postavljanje završnog poda (keramike, parketa, laminata i sl…)

... pogledajte cijelu galeriju